donderdag 21 oktober 2021

Borgtocht. De poëzie van Renaat Ramon verzameld.

Gisteren werd in het Brugse Stadhuis ‘Borgtocht’, een schitterende uitgave in twee delen (Beeldwerk en Woordwerk) met de verzamelde poëzie van Renaat Ramon voorgesteld. De Brugse dichter was enkele dagen geleden jarig (85!) en dat werd met de gepaste luister én met deze mooie uitgave gevierd.

Burgemeester Dirk De fauw verwelkomde. Carl De Strycker, met het Poëziecentrum uitgever van ‘Borgtocht’, leidde vakkundig in en Dirk De Geest zorgde zoals steeds voor een erg aangename en imponerende causerie. Zes gastdichters tekenden voor nieuwe gedichten, Renaat Ramon ter ere. Daar zorgden met name Claude van de Berge, Erik Spinoy (mooie tekst over Genua!), Herman Leenders, Hanna Kirsten, Patrick Lateur en Lies Van Gasse voor. Achteraf ging ik voor de gelegenheid zelf maar wat graag met Renaat Ramon op de foto. Er zijn minder aimabele mensen om een foto mee te delen!

#poëzie #renaatramon #portret #Poëziecentrum #borgtocht

— bij Stadhuis Burg.

Alain Delmotte schreef op 'De Schaal van Digther' ondertussen al een mooie bespreking over 'Zwart zout', een gloednieuwe reeks gedichten van Ramon die in het boek zijn opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten