zondag 31 augustus 2014

Wachten is het hele leven


"Ik span mijn spier als een bodybuilderdier
spier mijn span als een bodybuilderman
en zing mijn lied zoals ik alleen het zingen kan"


(Philip Hoorne, uit 'Van nat naar niet')

Onder de titel "Wachten is het hele leven" schreef ik met veel zin voor graagte in opdracht van de VWS-Vereniging voor West-Vlaamse schrijvers een monografie over het leven en werk van dichter-schrijver Philip Hoorne.
Het boekje over "de Gérard Dupardieu van de Vlaamse letteren" kost amper 6 euro en kan vanaf vandaag besteld worden via het secretariaat van de VWS, p.a. Jan Bonneure, Fort Zevenbergen 8, 8200 Brugge - email: janbonneure (at) skynet punt be.

"Wachten is het hele leven" wordt op vrijdagavond 17 oktober 2014 officieel voorgesteld op het thuisfront van Philip Hoorne. Plaats van actie: de Wevelgemse Bib. Nader bericht volgt maar u bent nu al van harte welkom!

Een uittreksel:
"Zoals het smetteloze pluche van een knuffeldier zich verhoudt tot ordinaire rotzooi, zo laat Hoorne sentimenten toe om die dan weer staalhard en met behulp van het hele gamma aan humor dat hij ter beschikking heeft van commentaar te voorzien en met genoegen onderuit te halen. De stoerheid van de man die het allemaal bekeken heeft, staat hier in schril contrast met de pluche voering van het hart van de dichter. Illusieloosheid is het kenmerk van de manier waarop de dichter Hoorne in de wereld staat." (...) (Uittreksel, pag. 15)Wachten is het hele leven, Paul Rigolle over leven en werk van Philip Hoorne. Uitgever Vws - Vereniging van West-Vlaamse schrijvers-Jaargang 49 - nr 4 - juli-augustus 2014, 6 € - ISSN O775-5953


2 opmerkingen:

  1. 'Zwijgen is het hele leven' staat er in de tweede alinea, moet dat niet 'Wachten' zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Fa Solsleutel dat heb je helemaal goed gezien... Vreemd toch hoe verschrijvingen verschrijvingen worden!!! Meteen aangepast...

      Verwijderen