donderdag 6 januari 2022

Time and tide

"Time and Tide in Roeselare"

In Roeselare lanceerde de stad een goed jaar geleden een oproep naar kunstenaars om de impact van deze vreemde Coronatijd te vatten (of te pakken te krijgen) in een nieuw origineel kunstwerk. Er werden voor de wedstrijd niet minder dan 58 dossiers ingediend, afkomstig van heel diverse artiesten. Laureaat werd uiteindelijk Tinus Vermeersch met het werk “Fluctus”. Het beeld is momenteel nog een miniatuur die een golf voorstelt . Later krijgt het bekroonde werk een grotere bronzen versie en krijgt het een plaats ergens in de Roeselaarse publieke ruimte. 

Met Stijn Cole, Stief Desmet, Joost Gevaert en Frank&Robbert werden voorts nog vier andere kunstenaars geselecteerd. De tentoonstelling “Time and Tide” die nog loopt tot en met 13 februari 2022 toont werk van de vijf laureaten. Bij elkaar gebracht zorgen de geselecteerde werken voor een boeiende weerspiegeling van deze uitzonderlijke pandemische tijd die een aantal van onze vanzelfsprekend gewaande gewoontes wellicht voorgoed op de helling zal zetten. 

Meer info:
Time and Tide bij De Spil
Herinnering aan de Coronatijd

Het werk van de diverse kunstenaars wordt in een gelegenheidsuitgave vakkundig toegelicht door Louis-Philippe Van Eeckhoutte die als curator optrad. 

‘Time and tide’ nog tot en met 13 februari 2022. Ter Posterie, Ooststraat 35, 8800 Roeselare. 

Van woensdag tot zondag, 14:00 – 18:00 u. 

#tinusvermeersch #stijncole #stiefdesmet #joostgevaert #frankenrobbert #timeandtide #rsl 

Tinus Vermeersch





Geen opmerkingen:

Een reactie posten