maandag 21 juli 2014

Geelzucht - live


Het Geelzucht-project waarbij 5 dichters dagelijks poëtisch verslag uitbrengen van de rit in de Tour de France treedt vandaag, net als de Tour zelf, zijn laatste week in. Om één en ander luister bij te zetten gaat GeelZucht ook dit keer weer live. Komende donderdag 24/7/2014 is de voltallige Geelzucht-ploeg die dit jaar bestaat uit Fleur De Meyer, Frank Pollet, Patrick Cornillie, Bert Bevers en Paul Rigolle vanaf 14:00 uur present in de Bib van Sint-Niklaas voor een integraal mee te maken live-verslag van de 18° rit Pau – Hautacam.

Het publiek kan de rit over onder andere de Col du Tourmalet live volgen, én meteen ook lijfelijk getuige zijn hoe de GeelZuchtPloeg met zijn vijven samen één gedicht schrijft. Ook dat is te bekijken, want het gedicht wordt geschreven met behulp van 5 laptops waarmee de dichters in één en hetzelfde document aan één en hetzelfde gedicht werken. Dat alles wordt live geprojecteerd, zodat elk woord, elke komma, doorhaling, verbetering op de voet gevolgd kan worden.

Bib Sint-Niklaas, Hendrik Heymanplein 3, Sint-Niklaas. Iedereen welkom!

En voor wie dorst heeft, is er - wat had je gedacht - bevoorrading voorzien!

Later verschijnt er ook dit jaar weer een Geelzucht-bloemlezing! Die wordt – ook al in de Bib van Sint-Niklaas – op zondag 21/9/2014 voorgesteld in de reeks “Poëzie op zondagmorgen”.

www.geelzucht.weebly.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten