maandag 17 juni 2019

Van Venetië tot in Basel

Terug van weggeweest! Altijd goed om 's grondig van lucht en omgeving te veranderen. Van land, én van streek. Altijd goed ook om je onder het 'eigengereide' motto "De troost van kunst en tuinen" onder te dompelen in beelden en impressies waarvoor je achteraf dagen nodig hebt om ze helemaal tot je te laten doordringen. Te registreren. En een aardig aantal daarvan te gaan koesteren, mee te nemen naar later. In de weldaad van de reisherinnering!

Van Lomazzo,Treviso en Venetië (dé biënnale, Tuymans in het Palazzo Grassi) ging het naar Como en Albavilla. Volgden: Magreglio (dé Madonna del Ghisallo), Bellagio, Milaan. Om te eindigen in Weil am Rhein (Vitra Design Museum!), Riehen (Picasso, Bourgeois, Rudolf Stingel!) en Basel (A poem that is not our own, William Kentridge! Rinus Van de Velde op Art Basel).

Veel dingen gezien. Heel veel dingen. Sommige om te vergeten maar ook, én daarvoor doen we het, tal van dingen waarachter je moeiteloos en zonder aarzelen uitroeptekens plaatst.

Terug van weggeweest dus én, zo merk ik, niet minder dan 1820 foto's later. Vandaag alvast - op mijn Facebook-account - daaruit een kleine en érg subjectieve selectie maar misschien, wie weet, plaats ik er de komende weken (en maanden) nog wel meer.

May we live in interesting times? Sure we do!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten