maandag 23 september 2019

Somewhere between

Mag een man... Mag een man met zware wenkbrauwen en een gevoel van maandag om de nog ongeschreven week mee te beginnen af en toe 's wegsmelten bij een song die uiterlijk heel erg hard op een smartlap lijkt? Ja dat mag hij!

De song ‘Somewhere between’ is oorspronkelijk van country-icoon Merle Haggard, waarvan Wikipedia zegt dat hij "in de jaren zestig de belangrijkste vertolker van de Bakersfield-countrysound was". Co-auteur was Bonnie Owens, de ex van Buck. Het nummer verscheen volgens Arnold Rypens van The Originals op de Lp ‘Branded Man’ uit 1967. Later stond het ook nog op de Lp van Haggard ‘I threw away the rose’ (kan men zich een hartverscheurender titel indenken voor een Lp?).

De Nederlandse Tumbleweeds hadden met ‘Somewhere between’ een hit in het gezegende jaar 1975 om even later zo goed als van het podium te verdwijnen. Helemaal de annalen van de muziekgeschiedenis in… Somewhere between

How I love Monday’s!

Aanvulling:
Voor alle duidelijkheid moet, naar iemand opmerkt, aan de voorgaande notitie worden toegevoegd dat een van de leadzangers van de Tumbleweeds, Ruud Hermans, later wel degelijk een carrière in de muziek kon uitbouwen. Bovendien, won hij vrijdag laatst - wat een toeval eigenlijk - in Nederland de 2° editie van The Voice Senior!Geen opmerkingen:

Een reactie posten