maandag 6 december 2021

Nooit kreeg 'Wit' zoveel kleur

De troost van Kunst en Tuinen.

Vijftien kunstenaars op (Vrij)Plaats #2 ‘Wit’ 

In Wevelgem loopt nog tot 8 januari 2022, na verlenging, de boeiende in situ-expo (Vrij)Plaats2 ‘Wit’. De eerste editie ging in 2019 door op de prachtlocatie die 'La Roseraie’ was, en is. Deze keer is, nadat de tentoonstelling wegens de bekende Covid-toestanden verleden jaar niet kon doorgaan, het Wevelgemse bedrijf Tegels Depaepe de artistieke place to be. De showroom van het bedrijf dient geenszins voor de vorige locatie onder te doen.

Ook nu weer trad Karinne Ottevaere op als curator van de (Vrij)plaats-expo. Zij liet vijftien kunstenaars, waaronder een aantal getrouwen uit de omgeving van de Kunstacademie van Tielt, in alle vrijheid hun eigen interpretatie brengen van het thema ‘Wit’.

De vijftien deelnemende kunstenaars zijn in alfabetische volgorde: Alexander Bossuyt - Linda Bruneel - David Bruneel - Marc Cordenier - Roland Decorte - Paul De Doncker - Pol Delameillieure - Greet Desal - Karinne Ottevaere - Paul Perneel - Geert Roygens - Annouk Thys - Carlo Van Poucke - Frans Vercoutere en Koen Wastijn. Ze zorgen een voor een, en stuk voor stuk, voor sterk en prikkelend, zegmaar ronduit topwerk rond het vooropgestelde thema.
De werken die er wat ons betreft toch nog even bovenuit steken zijn ‘de verzameling witten’ (op glas en op plexi) van Pol Delameillieure, de gipsen van revelatie Roland Decorte en alweer zoals vaak het geval, het werk van Paul Perneel (‘Eva’s rib’!).

Bij de tentoonstelling hoort ook een bezoekersgids waarin Els Vermeersch, Compagnon d’Art, in kort bestek een fijn maar indringend profiel schetst van elke deelnemende kunstenaar.

Eigen bedenking bij het verlaten van (Vrij)plaats 2: “Nooit kreeg wit zoveel kleur”. 

Deze tentoonstelling bewijst met bravoure hoe een tentoonstelling ook in Covid-tijden een feest kan zijn!  

Extern:
CC Wevelgem-Expo Wit
Video Expo Wit op YouTube
Website Tegels Depaepe
Els Vermeersch-Compagnon d'Art

#tegelsdepaepe #vrijplaats2 #expoWitWevelgem #Wevelgem #ElsVermeersch  #detroostvankunstentuinen

#AlexanderBossuyt #LindaBruneel #DavidBruneel #MarcCordenier #RolandDecorte #PaulDeDoncker #PolDelameillieure  #GreetDesal #KarinneOttevaere #PaulPerneel #GeertRoygens #AnnoukThys #CarloVanPoucke #FransVercoutere #KoenWastijn.

 

Overzicht-met vooraan werk van Marc Cordenier

Werk van Roland Decorte

Werk van Pol Delameillieure

Werk van Karinne Ottevaere

Werk van Paul Perneel

 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten