maandag 28 november 2022

Roes de Luxe - Buigen of barsten

Gisteren zondag 27 november 2022 ging in mijn geboortestad Roeselare het tweede internationaal Poëzietrefmoment "Roes de luxe' door. Nadat Stadsdichter Edward Hoornaert vorig jaar voor het evenement 'Het land van Utopie’ zorgde waarbij 20 dichters zich lieten inspireren door een gedicht van Albrecht Rodenbach nodigde hij dit jaar 18 dichters uit om het gedicht ‘Buigen of bersten’ van Guido Gezelle als uitgangspunt te nemen voor een eigentijdse reflectie over het klimaat, de natuur én de taal van Gezelle anno nu.

Wat mij betreft: heel erg fijn om deel uit te maken van navolgend uitgelezen gezelschap: Laura Accerboni (Ita), Geert Jan Beeckman (BE), Rosa Berbel (SPA), Maxime Coton (BE), Moya De Feyter (BE), Hamide Dogan (NL), Christine Guinard (FRA), Peter Holvoet-Hanssen (BE), Edward Hoornaert (BE), Tijl Nuyts (BE), Paul Rigolle (BE), Arnoud Rigter (NL), Steven Van Der Heyden (BE), Ann Van Dessel (BE), Shari Van Goethem (BE), Wim Vandeleene (BE), Reinout Verbeke (BE) en Martje Wijers (NL). Een voor een lazen we, muzikaal omlijst door de nederlandstalige muziekgroep Meander, vanaf 16:30 u in de Augustijnenkerk, de kapel van het Klein Seminarie onze gloednieuwe gedichten voor. De presentatie van het 'Buigen of barsten'-evenement lag in handen van stadsdichter Edward Hoornaert en Benedikte Crombez, leerkracht Woord van STAP. Alle gedichten werden verzameld in de prachtige nieuwe publicatie “Buigen of barsten” van uitgeverij Roer (www.roer.land).

Met deze editie van Roes de luxe en de bijgaande uitgave schakelt de stad Roeselare, zeer geruggensteund door het dichterscollectief Obsidiaan, alweer een versnelling hoger om zich stilaan als een ware poëziestad op de literaire kaart te zetten. Een ontwikkeling die we hierbij met zeer veel graagte vaststellen.

Voorafgaand aan de lezing van ’s namiddags had Edward Hoornaert voor de deelnemende dichters een erg aangenaam Roeselaars programma voorzien. Waarvoor onze grootste dank. In de voormiddag bezochten we onder zijn impuls ‘Agrotopia’, een uniek onderzoeksproject voor de tuinbouw van de toekomst dat gevestigd is op het dak van de kistenloods van de REO-veiling. Directeur van Inagro Mia Demeulemeester gaf ons een boeiende rondleiding in de onderzoeksserre en liet ons kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen in de hoogtechnologische tuinbouw. Een erg hoopvolle inkijk was dat. Na een lunch in het centrum betraden we al in de vroege namiddag het Klein Seminarie waar Magister Gezelle een tijd leraar was. Gids van dienst was Johan Strobbe die voor ons de ontstaansgeschiedenis van de school en het seminarie schetste en de link met figuren als Rodenbach en Gezelle levendig wist bloot te leggen. Waarna het voor een ruim opgekomen publiek - buigend of barstend - volop tijd was voor de poëzie.

Extern:
Stadsdichter van #rsl
Thuissite Edward Hoornaert
Uitgeverij Roer
Agrotopia
Klein Seminarie Roeselare
Stad Roeselare
Dichterscollectief Obsidiaan
 


De trap naar Agrotopia
Erg aandachtige dichters in Agrotopia

Agrotopia, beeld in de serres

Johan Strobbe in het Klein Seminarie
'Buigen of barsten', de achterflap

Cover 'Buigen of barsten'

De lezing komt eraan! Tijl Nuyts en Shari Van Goethem
kijken geamuseerd toe hoe Peter Holvoet zijn
Gezellebijbel openslaat.


zondag 2 oktober 2022

Noodzakelijk voor het leven

Clearing VII - Antony Gormley - 2022 - Museum Voorlinden

In een tijd van chaos en door een sluipend gevoel dat alles aan het afbrokkelen is, hebben we kunst meer dan ooit nodig. Het biedt een ruimte van rust en stilte, een plek waar we verborgen aspecten van onze eigen natuur, maar ook bronnen van veerkracht kunnen ontdekken. Kunst geeft ons de handvatten om, door zelf te voelen en te ervaren, de basis te leggen voor een waarheid waarin we kunnen geloven. Nooit is het aandeel van de toeschouwer zo belangrijk geweest. De tijd in kunst – en de tijd die de kunst van ons vraagt – is zo noodzakelijk voor het leven!

Antony Gormley – Artist Statement in de Catalogus bij de tentoonstelling ‘Ground’, 13/9/2022

Beeld: "Clearing VIII" Antony Gormley - 2022 - Museum Voorlinden - 7/9/2022

#antonygormley #voorlinden #detroostvankunstentuinen

zondag 10 juli 2022

Days of tennis: Hélemaal für Elise!

"Days of tennis"! Come on Elise! Come on Shuai!

Grand slam-finales zul je mij, als ze tenminste op televisie worden uitgezonden, zelden zien missen. Een soort tweede natuur is het waaraan ik niet eens iets verhelpen wil.

Straks speelt Elise Mertens in de vooravond de dubbelfinale van Wimbledon. Samen met de Chinese Shuai Zhang staat ze recht tegenover het Tsjechische vriendinnenduo Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova. De mannenfinale die zondag aan de de dubbelfinale voorafgaat is na het blessureforfait van Rafael Nadal een (eerder kwalijke) zaak geworden van dé twee “bad guys for the rest of their careers”van het hedendaagse tennis.

Meester-bully Nick Kyrgios die het hele tornooi door (en tijdens vele eerder gespeelde tornooien) al veelvuldig bewezen heeft dat hij maar weinig respect toont voor de meest elementaire tennisregels, geeft partij aan die andere dwarsligger par excellence Novak ‘No-vax’ Djokovic. Een mens zou warempel heimwee krijgen naar “het grote koel” van het Bjorn Borg-tijdperk. 'Djook' en Kyrgios zijn uitstekende tennissers dat wel maar de mannenfinale editie 2022 kan mij op deze 'Holy Sunday of Tennis' vanwege uiteenlopende en, ik wil het grif en met al mijn eigen ingetogen racket-temperament toegeven, niets met het tennis te maken hebbende redenen, niet helemaal interesseert.

Mijn hoofd wil er niet helemaal bij zijn. Dat hoofd van mij – oh menselijkheid - heeft er gewoon niet veel zin in. Dus gaat mijn tennisaandacht voor een keer volledig uit naar wat na de mannenfinale volgt: de dubbelfinale bij de dames. Dat Elise Mertens daarin al haar vierde (!) Grand Slam-titel kan binnenhalen is immers iets dat ik hier niet zomaar vanzelfsprekend wil vinden! Want dat is het in géén geval!

Als ik een Londenaar was (en geen tickets had) nam ik geheid om 17:00 uur mijn plaatsje in op Henman-hill, al mag je voor mijn part die sacred place ook gerust Murray-mountain noemen. Hééélemaal für Elise!

#elisemertens #shuaizhang #wimbledon

https://sporza.be/nl/matches/tennis/2022-07/titelverdedigster-elise-mertens-staat-opnieuw-in-de-finale-van-h~1657307879355/

 


 

donderdag 9 juni 2022

Een grijze ziekenhuiskamer vol kleur


Ha dag vrienden, 
 
Ik ben hier wat afwezig geweest. Dat had zo zijn redenen. Nadat ik eerder dat hoopvolle bericht in verband met mijn ‘gesloten vriendschapspact met twee krukken’ plaatste, (Straks weer heupwiegen), liep het even hélemaal anders. Vanwege een onverwachte bloeding van de wonde (vanwege jarenlang verplicht gebruik van bloedverdunners) en het daarmee gepaard gaand infectiegevaar werd ik nog diezelfde zondagavond van mijn bericht (van 29 mei ll.) via de klapdeuren van de Spoed opnieuw opgenomen in het Brugse AZ Sint-Lucas.

En kijk, voor je het weet ben je meer dan negen dagen verder, en een pak notities over “een kamer met uitzicht” rijker! Sinds eergisteren ben ik – het is een fijn gevoel – opnieuw thuis en kan ik zachtjesaan, krukken binnen handbereik, opnieuw aanknopen met wat ik bij gebrek aan laptop even noodgedwongen aan de kant heb moeten schuiven. Op zich bleek dat - zoals ik dat gisteren ook al aan iemand mailde - voor een ‘schrijvend gewoontedier’ als ik een véél indringender ervaring dan dat ik mij dat ooit vooraf kon voorstellen. Laptoploos: “Alsof ik naast mijn heup ook mijn handen was afgesneden” (smiley!). 
 
En toch zijn die negen voorbije dagen in het AZ Sint-Lucas niet echt ‘verloren’ dagen geweest. Wat blijkt is dat het nooit slecht is (of dat nu van moeten is of niet) om ’s buiten jouw eigen wil ‘verplaatst’ te worden in een totaal andere wereld. "Displaced person meets displaced person". Ik denk daarbij onmiddellijk aan de kamergenoten die in de voorbije periode in het AZ de kamer met me deelden. Ik denk aan E. waarmee het aangenaam kennismaken was, en die naar wat ik van hem hoorde, wat fortuinlijker dan ik, alweer met één kruk door het leven kan. Ik denk aan I., die vriendelijke zwarte jongen die in Blankenberge met zijn linkerhand in een graafmachine terechtkwam en enkel Frans sprak en mij constant ‘chef’ noemde. Ook aan B., hoogstudent informatica en servertechneut, denk ik die skeelerend bij nacht en ontij ergens in Sint-Michiels zijn been brak. 
 
Voorwaar een ‘grijze ziekenhuiskamer vol kleur’ was het terwijl de baxters liepen! Uiteraard wil ik hierbij niet nalaten om een warme hulde te brengen aan het personeel en de dokters van de dienst Orthopedie. Ze zijn zeer wel bedankt voor de goeie zorgen. Ook jullie zijn overigens bedankt voor de vele reacties bij mijn vorige post die ik niet eens een voor een kon ‘liken’. 
 
En dan was er het uitzicht vanuit de kamer die ik verlaten heb... Ho dat uitzicht op de zonnepanelen en de rookpluimen van het AZ en vooral en verderop de Assebroekse meersen, dat Uitzicht heb ik intussen printvast met me meegenomen. Voor later. Ik neem mij voor om, wanneer die pittige revalidatie die mij te wachten staat, eenmaal helemaal achter de rug is, om te gaan… fietsen. 
 
In mijn eentje, met een vlot scharnierende en gloednieuwe linkerheup als getuige. Fietsend en vrijwielend. Dwars doorheen de Assebroekse Meersen!
 

Facebook-bericht


zondag 29 mei 2022

Straks weer heupwiegen


Hier zijn ze dan, mijn twee nieuwe vriendjes! Ze zijn van plan om mij de komende weken intens gezelschap te houden! Operatie linkerheupprothese intussen uitstekend geslaagd.
 
Heup heup hoera! (Straks slaan we ongetwijfeld weer aan het heupwiegen!) 
 

maandag 2 mei 2022

Brief aan Baudelaire

En kijk, daar is ie dan: 'Vertalersweelde'. Mooi 'geëmballeerd' in Amsterdam, door de post hierheen gebracht en door mij "in deze, mijn mooie uithoek" uit het bruin papier uitgepakt. Met veel dank aan Kees Godefrooij (samensteller) en Stichting Spleen
 
Het boek is een 'hommage' aan de ouwe heer Baudelaire. Vijf gedichten van de grootmeester werden opnieuw vertaald door Mereie de Jong en meer dan veertig Nederlandse en Vlaamse dichters lieten zich in gloednieuwe gedichten inspireren door het werk van Baudelaire. 
 
Alain Delmotte schreef een bijzonder waardevol voorwoord en er is een nawoord van de vertaalster Mereie de Jong. Er zijn voorts poëtische bijdragen van onder meer Piet Gerbrandy, Johan Wambacq, Dirk Kroon, Paul Roelofsen, Jan Ducheyne, Bert Bevers, Will van Broekhoven, Bert Deben, Frans August Brocatus, Tom Veys, Alain Delmotte, Gerard Scharn, Hans F. Marijnissen, Wim van Til, Kees Godefrooij, Tine Hertmans, en nog een pak andere dichters waaronder ook deze jongen. Mijn gedicht 'Brief aan Baudelaire' bevindt zich ter hoogte van pagina 111.  
 
#vertalersweelde #stichtingspleen #keesgodefrooij #briefaanbaudelaire #AlainDelmotte 
 
 

 

maandag 4 april 2022

Wie niet leest

Wie niet leest, is gedoemd om maar één leven te leiden
Ilja Leonard Pfeiffer:

“Mensen die niet lezen zijn gedoemd om slechts één leven te leiden, denk ik. Lezen is een vorm van escapisme, waar trouwens niets mis mee is, maar het is op een ander niveau een cruciale functie van literatuur om empathie te kweken voor andere mensen”.

“Voor de duur van de lectuur van een boek leer je je verplaatsen in het leven van je medemens. Ook in film of theater heb je dat effect, maar het voordeel van literatuur is dat je, meer dan film en theater, de kans hebt om in het hoofd te kruipen van de mensen. Je kunt het verhaal beleven vanuit het perspectief van een ander mens, die in andere omstandigheden en andere tijden heeft geleefd.”

“Als ik een dialoog van Plato lees, zit ik in het hoofd van Plato, een paar duizend jaar geleden. Als je het gaat filmen wordt het toch geëxternaliseerd en op een andere manier een verhaal. Literatuur is meer van binnenuit.”

Ilja Leonard Pfeijffer over zijn boekenweekgeschenk, de eerste liefde en Europa’s grootste kracht.

Vindplaats: Interview in De Morgen za 2/4/2022

 


 

 

donderdag 31 maart 2022

Aangekomen in Oudenaarde

Het was gisteren bijzonder fijn om op poëtische wijze (net als de renners in de Ronde komende zondag) "aan te komen" in Oudenaarde. Met dank aan het talrijk opgekomen publiek en iedereen die meehielp om er een biezondere Verlate Gedichtendag van te maken! Mijn dank is groot en veelvuldig!
 
Dank aan Geert Joris van het Centrum Ronde Van Vlaanderen en Els De Vos van de Bibliotheek Oudenaarde. Dank aan Stefaan Vercamer die mij namens de Stad een drinkbus... in chocolade schonk! (Ik beloof om ze nog wat te bewaren vooraleer er maar even een vinger naar te durven uitsteken).

Veel dank aan Nils De Caster & Sara De Smedt die bijgestaan door Bart Vervaeck de pannen van het Centrum speelden (“It takes a believer!”). Ze gaan nooit meer uit mijn muzikale voorkeurlijstjes weg! Vooral dank ook aan de Aimabele Heer van de Poëzie die in Oudenaarde Andre Vansteenbrugge heet, voor de uitnodiging! En o ja, ook B&B J21 Jezuiëtenplein 21 mag hier niet onvermeld blijven. Het nachtelijk verblijf en het ontbijt waren voortreffelijk!
 

vrijdag 18 maart 2022

Aankomen in Oudenaarde

"een pas op de plaats tussen de Poëzie van de Koers en de Koers van de Poëzie

De ‘Poëzieweek’ mag dan wel al een tijdje achter de rug zijn, straks is er alweer ‘de Grote Vlaamse Wielerweek’. En kijk, op woensdag 30/3/2022, in de ultieme dagen en uren voorafgaand aan de Ronde van Vlaanderen mag ik in een verlate Gedichtendag-editie samen met de vernieuwde Openbare bibliotheek Oudenaarde te gast zijn in het Oudenaardse CRvV, Centrum Ronde Van Vlaanderen .

Ingang gratis en iedereen welkom!
Want ook Nils De Caster & Sara De Smedt zullen er zijn, met onder meer nummers uit hun cd‘It takes a Believer‘.

#bibOudenaarde #gedichtendag #depoëzievandekoers #dekoersvandepoëzie #hethartvanbitossi #crvv

 


 






maandag 28 februari 2022

Twintig jaar 'Lees Meer' in Brugge

"Feestelijke editie van 'Lees Meer'"
…/…
Gisteren in het Brugse Concertgebouw alweer een hele sterke aflevering van "Lees Meer" meegemaakt. Het was een speciale 'internationale' editie naar aanleiding van het twintigjarig bestaan van het Concertgebouw. En ook het boekenprogramma op zondag bestaat ongeveer twee decennia. Ann De Bie, gisteren in gloedvol rood, doet dat als interview-ster meer dan voortreffelijk. En de auteurs van dienst waren uitstekend op dreef. 
 
Philippe Claudel - peintre manqué - had het over zijn laatste boek 'Duitse Symfonie'. Tobi Lakmaker sprak over zijn wonderlijke 'Geschiedenis van mijn seksualiteit'. Met af en toe een zin die even geen einde kende. Vertederend! Koen Peeters van zijn kant bracht moeiteloos de Antropologie uit zijn studiejaren weer tot leven. Meer dan een zeer goeie reden om zijn laatste boek 'De minzamen' hoog op het leeslijstje te plaatsen. Eén van de dingen van duurzaamheid die we uit zijn mond noteerden: "Doorgeven is de enige manier om te blijven." Knap gesprek! 
 
Af en toe - kan het anders - sloop de slopende actualiteit van de zwarte Oekraïne-schaduw de drie gesprekken binnen. 
 
Doe in de toekomst wat ons betreft nog maar veel meer "Lees Meer".
Op naar de volgende editie met, naar we hoorden onder meer Heleen Debruyne.
 
 
Lees Meer met Koen Peeters, Philippe Claudel en Tobi Lakmaker



 

 







donderdag 20 januari 2022

Leve de maalstroom van de poëzie!

Maalstroom als weesgedicht

#langlevehetgedicht 

De jaarlijkse poëzieweek komt er nu heel hard aan. Je begroet ze toch altijd weer met lichtjes gemengde gevoelens, die week. Voor iemand die zowat dag in dag uit met literatuur, én met poëzie in de weer is, heeft zo'n week toch altijd weer iets van 'Eén keer per jaar en dan niet meer?'... 

Afijn, laat dit even een bedenking zijn die in het geheel niet terzake doet. Laten we niet rouwen om iets dat ons met vreugde vervult! Leve dus de gedichtenstroom én de 'Maalstroom' aan gedichten! Leve het lezen! En leve de #Poëzieweek die exact over een week met #Gedichtendag op donderdag 27 januari 2022 van start gaat! 

Mij is het een eer om na verleden jaar in Aalst, ook dit jaar met een weesgedicht op een adoptieraam aanwezig te zijn. Dit keer is mijn geliefde Oostende de plaats van thuiskomst. Ik zou zeggen: geniet van de poëzie volgende week en van het lezen, én niet alleen tijdens die ene Poëzieweek maar nog lang, nog lang daarna! 

#weesgedichten #poëzieweek #ramseynasr #depoëzievandenatuur #gedichtendag #langlevehetgedicht #ohoostende #oostende

Alle info:
Poëzieweek2022
Gedichtendag: de activiteiten
Weesgedichten alom
Het poëzieweekgeschenk van Ramsey Nasr

Maalstroom

Neon sneeuwt. Torens klieven de hemel open.
Haast en honger. Werven, Parken, Tuinen.
Het leven hier lijkt een ren in een heelal
dat deint en krimpt als water, opgesloten
in een rots van ijs. Het kolkt en klokt.
Het bruist en schreeuwt. Het stokt en stroomt.

Ontwikkelaar, stickerkoning en man van
graffiti. Zie die dansen en zij die dromen, alles
lijkt op weg. In wat in taal en tics gedreven
en beschreven wordt, in wat versleten raakt
kantelt alles naar het licht. Het leven
smaakt naar veel en vaak, en meer.

Zoals het strand zich elke dag opnieuw
laat maken kan geen beeld ooit
hetzelfde zijn, voor wie hier onderduikt.
Voor wie, gehavend in alle straten, in deze
wilde tuin van steen, met grote ogen bidt
dat geen bron mag drogen.

© Paul Rigolle

(Met dit gedicht werd Paul Rigolle in 1998 de allereerste laureaat
van de tweejaarlijkse Poëzieprijs van de Stad Oostende)





zaterdag 15 januari 2022

De mens met zijn rikketik op de tong

 "de mens met zijn rikketik op de tong"...

Voor een gedicht zoals 'Komijnsplitsers' er eentje is, diep ik graag een paar van mijn mooiste superlatieven uit de schrijfkast! Marieke Lucas Rijneveld is, naar we ondertussen al langer weten, veel meer dan een blijver!
Het is uitkijken naar komende donderdag 20/1/2022 wanneer de gelijknamige bundel in de winkel ligt. Het titelgedicht staat vandaag in De Standaard Letteren.

#mariekelucasrijneveld #gedichtendieertoedoen #DSL

Facebook-notitie 15/1/2022



 

 

 

 

vrijdag 14 januari 2022

Achter het masker, de glimlach

Terwijl bij velen, de meest ongeduldigen op kop, het gemor steeds luider de kop opsteekt wil ik bij deze even een lans breken voor al diegenen die het in deze moeilijke tijden steeds opnieuw opbrengen om ons zonder morren en met een warme glimlach (achter het masker) te ontvangen als waren we de belangrijkste mensen van het noordelijk halfrond.

Het Brugse restaurant Petite Aneth waar ik vanmiddag bijzonder smaakvol de verjaardag van zij die mij lief is mocht vieren was daar vanmiddag alweer een meer dan levendig voorbeeld van.

Gulheid, het is en blijft iets waar sommige mensen ook in omikron-tijden maar weinig moeite moeten voor doen. Waarvoor héél véél dank!

#middaginPetiteAneth #verjareninjanuari #eenplekomteblijven  #achterhetmaskerdeglimlach


Facebookbericht 14/1/2022
Petite Aneth-Thuissite


"En dan mogen de mensen komen"

"En/een garde voor de Monkey-gin"

Zij die mij lief is

zondag 9 januari 2022

De inzichten van Jan Terlouw

"Het hebben van plichten is een recht!"
(Of nog: "De democratische wet is het mooiste symbool van vrijheid")

Voor wie het hartverwarmende gesprek van Nic Balthazar met Jan Terlouw nog niet gezien én gehoord zou hebben, misschien is dit wel hét meest stichtende idee voor een zondagvoormiddag als die van vandaag. 

(De inzichten van Jan Terlouw)

#inzichten #Janterlouw #koningvankatoren #nicbalthazar

Facebook-post Zo 9/1/2022
De inzichten met Jan Terlouw
Nic Balthazar op Twitter
De Inzichten


zaterdag 8 januari 2022

De Liefhebber: Jean Blaute

 “Het Keizersconcerto, dat mag je spelen in de kerk van Zottegem als ik begraven word."

Wat blijft dat toch een aangenaam wegkabbelende Klara-aflevering van 'De Liefhebber'; die van 6 juni 2020! Met een van onze geliefde DuivelDoetAl-len Jean Blaute, aflevering die vandaag wordt heruitgezonden.

Hoe mooi komen dingen samen thuis op één en dezelfde zaterdagvoormiddag!

'Dance for Victor', 'Fantasia in D Minor', 'Nuages', 'For no one', Feuillets Inédits van Olivier Messiaen en zelfs Gerrit Komrij zaliger die voor Boudewijn de Groot de tekst van 'Kinderballade' schreef... 

"En nog altijd ruist de zee!" "En nog altijd ruist de zee!"

Zo gaat dat in een leven met en vol muziek!

#klara #deliefhebber #ennogaltijdruistdezee #jeanblaute

Facebook-post Za 8/1/2022
De Liefhebber op Klara
De Liefhebber op Klara met Jean Blaute









donderdag 6 januari 2022

Time and tide

"Time and Tide in Roeselare"

In Roeselare lanceerde de stad een goed jaar geleden een oproep naar kunstenaars om de impact van deze vreemde Coronatijd te vatten (of te pakken te krijgen) in een nieuw origineel kunstwerk. Er werden voor de wedstrijd niet minder dan 58 dossiers ingediend, afkomstig van heel diverse artiesten. Laureaat werd uiteindelijk Tinus Vermeersch met het werk “Fluctus”. Het beeld is momenteel nog een miniatuur die een golf voorstelt . Later krijgt het bekroonde werk een grotere bronzen versie en krijgt het een plaats ergens in de Roeselaarse publieke ruimte. 

Met Stijn Cole, Stief Desmet, Joost Gevaert en Frank&Robbert werden voorts nog vier andere kunstenaars geselecteerd. De tentoonstelling “Time and Tide” die nog loopt tot en met 13 februari 2022 toont werk van de vijf laureaten. Bij elkaar gebracht zorgen de geselecteerde werken voor een boeiende weerspiegeling van deze uitzonderlijke pandemische tijd die een aantal van onze vanzelfsprekend gewaande gewoontes wellicht voorgoed op de helling zal zetten. 

Meer info:
Time and Tide bij De Spil
Herinnering aan de Coronatijd

Het werk van de diverse kunstenaars wordt in een gelegenheidsuitgave vakkundig toegelicht door Louis-Philippe Van Eeckhoutte die als curator optrad. 

‘Time and tide’ nog tot en met 13 februari 2022. Ter Posterie, Ooststraat 35, 8800 Roeselare. 

Van woensdag tot zondag, 14:00 – 18:00 u. 

#tinusvermeersch #stijncole #stiefdesmet #joostgevaert #frankenrobbert #timeandtide #rsl 

Tinus Vermeersch





woensdag 5 januari 2022

Het is nee tot het ja is

Citaat/Citaten

"Het is nee tot het ja is", zo simpel is het.

"Verschillende mannen vertelden mij dat ze in een identiteitscrisis zitten omdat ze niet langer weten hoe ze zich horen te gedragen rond vrouwen. Ik vind het nochtans simpel: het is nee totdat het ja is en het is ja totdat het nee is.»

Reena Riot in Humo, 26/7/2021



dinsdag 4 januari 2022

zaterdag 1 januari 2022

Mag ik jullie

Mag ik jullie, net als bij het begin van elk Nieuw jaar weer ’s het allerbeste wensen? Ja hoor, natuurlijk mag ik dat! Al het beste en heel veel perspectief gewenst in een gezond, zo covid-vrij mogelijk en creatief 2022!
 


#2022 #gelukkignieuwjaar #nieuwjaarswens #magikjullie