vrijdag 3 maart 2017

Hoe tijd zich laat roven en toch weer niet...

Een dag uit het leven anno 2017...

Wat doet een mens zoal op een (willekeurige) vrije dag zonder vlees? Ik weet het, want ik heb het voor de aardigheid vandaag ‘s allemaal bijgehouden. En opgeschreven. Of hoe tijd zich laat roven en toch weer niet:

* Vroeg op. Tegen zessen. Koffie gezet. Het eerste licht van de dag gezien. En daarvan genoten!
* Gedownload: Kris Merckx: Dokter van het volk. (Boek dat nu in pdf-vorm wordt vrijgegeven). Daarin gebladerd en wat gelezen. Waarvoor dank Heer Merckx.
* Berichtje innige deelneming op FB (overlijden Vader A.B.)
* Een Hooker-achtig-vriendschapsverzoek gemarkeerd als Spam
* Boterham gegeten.
* Mail gepland naar Kleinood & Grootzeer om de ontvangst te melden van een mooie, nieuwe, manueel gemaakte dichtbundel (Erick Kila: “Bericht van de modernen”)
* Messenger-berichtje aan Peter B.
* Of Facebook een column van P.B. Gronda gedeeld. (“Ik hou van de inherente triestheid van The Sky is the Limit, een van de ware opvolgers van In De Gloria”). Ja, ik beken, ik ben een fan van PB Gronda!
* Een aantal ideeën toegevoegd aan wat ooit, en liefst zo vlug en toch zo traagzaam én zorgvuldig als mogelijk, een dichtbundel wordt (“Als iemand die op een dag zijn dorp verlaat”; nieuwe werktitel).
* Een enkele dagen oude wielercolumn van Camps bewaard. (CtrlA-CtrlC-CtrlV) ("Helicopter". Waarin de brave stilist die Camps is en blijft o.a. schrijft: "Philippe Gilbert zal prijzen moeten rijden voor een hondenbrok liefde".
* Eén van de meest schokkende en walgelijkste twitterfoto's van de voorbije dagen van ene Fleur Agema (Nederlandse PVV-politica/wreekster die het Van Randwijk-Monument misbruikte door Tirannen te vervangen door Korannen) in de map "Schokkend" opgeslagen.
* Genoteerd: "De grens is terug als verkiezingsthema" (NRC. Blendle)
* Naar de krantenwinkel in het dorp gefietst om de Standaard (want 'der letteren' vandaag)
 * Aan iemand de rudimentaire vraag gesteld: "Zou Bakkie het echt allemaal zelf hebben gedaan in 'Beau Séjour'?"
* Gezien hoe een straat wordt opgebroken (foto)
* Middag bij onze vrienden van het Blauwhuis. De dagschotel: Tongrolletjes met friet. Koffie toe.
* Gelezen: zowat 100 bladzijden van ‘Ochtend in Jenin’ van Susan Abulhawa. Voor wie een uitstekende schets wil van het immer aanslepende Palestijns probleem...
* Stuk over podiumpoëzie in RektoVerso. Van Daan Borloo: Podiumpoëzie: de nieuwe mainstream
* Een kapstok eindelijk opnieuw opgehangen
* Miro, de kat verlost van een aantal klitten en daarbij ongewild met een schaar haar oor geraakt… (De sukkel)
* Auto gewassen.
* Een afspraak met vrienden gemaakt om morgenavond te gaan eten in het Walhalla (Roeselare)
* Downloadbevestiging. Bericht gelezen: Iemand laat weten dat de foto’s die ik hem via We Transfer stuurde goed zijn ontvangen.
* En ja, naast wat ik vergat te noteren, ook nog over bovenstaand en onvolledig lijstje, dit stukje geschreven…

Zo’n dag in het leven anno 2017, het is me wat… En hij, de dag, is nog niet eens voorbij… Er volgt nog een en ander (wat uitwaaien voor de televisie?)... En misschien zin ik zelfs nog op een antwoord op de vraag hoeveel tijd een mens eigenlijk voorhanden heeft om er van beroofd te worden... Door, ik zeg maar wat, lijstjes als deze bij te houden bijvoorbeeld...


Eerder: Een dag uit het leven anno 2015


Geen opmerkingen:

Een reactie posten