zondag 24 oktober 2021

Waar het oor van vol is...

Gisteren in Harelbeke de zesde tweejaarlijkse editie van het hele fijne jazzfestivalletje "de JazzontSPOORing" meegemaakt. Mogen meemaken! En wat een hartverwarmende muziek kregen we ook nu weer in het CC Het Spoor te horen. Over alle grenzen heen: de ontwapenende kracht van de jazz. Mister Trumpadore en andere Orbanen, zouden er wat meer moeten naar leren luisteren. (Vindt hij, geheel terzijde).

Lara Rosseel ("De grote vrouw") maakte met haar octet alle goeie dingen waar die we eerder al over haar hoorden. Schitterend optreden, schitterende band! Al even hartverwarmend was er daarna de grappige Brusselaar ("we zijn ier in Harelbeek") Toine Thys met 'Overseas'. Straf hoor dat vijftal dat Westerse jazz feilloos conbineert met Arabische en Braziliaanse ritmes. Vrij onweerstaanbaar, wat ons betreft! Om opnieuw (en opnieuw) te horen dit ensemble. Afsluiter Naima Joris viel wat tegen. Lag het aan de kater die ze zei onder de leden te hebben of aan wat anders. Het kan, maar gelukkig bleef haar stem ook gisteren weer haar meest ultieme redding. Saudade voor de nachtelijke Harelbeekse ziel.

Wat héél zeker is, bij leven en welzijn: in 2023 zien ze ons hier opnieuw!!! Onder het motto 'Waar het oor van vol is, vindt het hart de juiste woorden..." O ja, ook nog even zeggen dat we ook gecharmeerd waren door het beeldend 'jazz-werk' "Leaders of the free world" (etsen en schilderijen) van Nick Bruneel die momenteel geheel in de sfeer van de Jazzontspooring in de Bib exposeert. (nog tot 6 november).

#jazzontspooring #lararosseelband #ToineThys #naimajoris #nickbruneel #bibharelbeke




De Jazzontspooring - Editie 2021


Lara Rosseel - Jazzontspooring 2021


"Leaders of the free world" - Expo Nick Bruneel



Geen opmerkingen:

Een reactie posten