zondag 21 maart 2021

De Gedichtenwedstrijd geeft haar geheimen prijs

De Grote Gedichtenwedstrijd - Editie 12 gaf gisteren tijdens een online-zoom-evenementje haar geheimen prijs. Mijn gelukwensen aan de winnaars!

Sascha Beernaert kreeg voor zijn gedicht 'Mummie' de hoofdprijs van 10000 €. Mechelen boven dit jaar! Gerda Posthumus ('Chaos') en Elianne van Elderen ('100 songs every 2000's kid will remember') zijn twee en drie. De winnende gedichten en de andere gedichten uit de Top100 waaronder mijn gedicht "De taal een wereld", geschreven bij een portret van Ludwig Wittgenstein, zijn intussen na te lezen op de website van Prijs de Poëzie. (Scrollen!)

Je vindt ze ook terug in de bloemlezing "In donzen dromen", een uitgave van het Poëziecentrum. Daarin onder meer ook gedichten van Ekster Alven, Annemie Deckmyn , Erwin Evens, Steven Graauwmans, Rinske Kegel, Marie Meeusen, Leen Pil , Jan Posman , Leen Raats, Ludwig Van de Voorde, Rita Van Hauwermeiren , Bart Verstraete en uiteraard ook die van de winnaars. Er werden niet minder dan 7023 (!) gedichten ingestuurd. Twintig procent daarvan kwam uit Vlaanderen.

#degedichtenwedstrijd #prijsdepoezie #poëziecentrum #indonzendromen #ludwigwittgensteinMijn gelukwensen aan de winnaars van 'De Gedichtenwedstrijd'! Sascha Beernaert kreeg tijdens een online-uitreiking,...

Geplaatst door Paul Rigolle op Zaterdag 20 maart 2021

Geen opmerkingen:

Een reactie posten