woensdag 10 maart 2021

Het verlangen van woensdagen
Het verlangen van woensdagen!

Altijd weer is er het verlangen. En dat van woensdagen lijkt net nog iets intenser dan dat van andere dagen… Woensdagen zijn maar half! 

In de namiddag komen de bossen naar je toe. Met de bomen en de dieren, het elfjesbrood en bij het kasteel de watertorren op de vijver. Schrijvertjes! Alles wat je hebt en alles wat je nog moet vinden lees je op woensdagen in verhalen. Waarin het gebeurt dat je ergens heengaat. Het Aviflora van de vergeten dagen zoekt. Hongerwoud en dagjeshuis… Je volgt een leidraad, de volgekrabbelde bladwijzers van een ander. Je loopt in de voetsporen van wie je vertrouwt. Blindelings. Omdat je je gelukkig prijst en het vertrouwen kent van wie dat vertrouwen nooit beschaamt. 

Om uiteindelijk, na een lange omweg, toch maar weer uit te komen bij jezelf. En thuis waar je woont. Waar even later wordt aangebeld en zich bij de deurbel het wonder van de lach ontplooit. In het verlangen iemand aan te raken druk je de hand van wie die van hem of haar in de jouwe legt. Ongehinderd. Ongestoord zoals het hoort. Oog- en huidcontact! (“Contact schrijf je met een grote C”). Drie kussen op de wang. Smak! Smak! Smak! 

Woensdagen zijn maar half. Je ontbloot voor als het later wordt nu al jouw bovenarm. En wacht. En hoopt. Het verlangen van woensdagen is een verlangen dat aan vroeger denken doet!

.../... 

Notitie bij “Reach” een werk van Jan F.A. Vandendorpe dat in Damme deel uitmaakt van de ‘Beestig’-Stadsfestival-expo (foto). Wie het nog wil zien moet zich nu stilaan wel een beetje gaan reppen. Want nog tot slechts t.e.m. 21 maart 2021! @ Stichting IJsberg

#beestigindamme #JanFAVandendorpe #Stichting #StadsfestivalDamme #beestig #StichtingIJsberg #Stadsfestival #demanmetdeleesbril

Alle info: https://stichtingijsberg.be/

Het verlangen van woensdagen! Altijd weer is er het verlangen. En dat van woensdagen lijkt net nog iets intenser dan...

Geplaatst door Paul Rigolle op Woensdag 10 maart 2021Geen opmerkingen:

Een reactie posten